Ølfabrikken Cream Ale Spring fra Ølfabrikken
Ølfabrikken Cream Ale Spring
Navn Ølfabrikken Cream Ale Spring
Bryggeri Ølfabrikken
Første bryg 2009
Øl type Cream Ale
Alkoholprocent 5%

Beskrivelse
Karakterfuld tørstslukker med blid kulsyre og cremet mundfylde præget af en frisk humlearoma. Øllet er gyldent i glasset med en lille hvid skumkrone. Den lave kulsyre kombineret med de havregryn, som er tilsat underbrygningen, giver en blid og middelfyldig øl. Amarillo humlen efterlader sig en fin, sprød bitterhed, der får øllet til at virke friskt, men uden at bitterheden bliver hængende i munden. Humlen tilfører også noter af ananas, abrikos og hyldeblomst. Velegnet til at nydes alene som forfriskning eller som ledsager til sushi eller thairetter.


Anmeldt af Jan Laursen
19. september 2009 16:55 af JanLaursen
Holdbarhedsdatoen er overskredet, men den smager stadig dejligt, den blidt velhumlede, ravgyldne påske-ale. Ikke meget påske over smagen, men en god balance mellem de forskellige smagskomponenter og mellem karamelnoterne fra malten og citrus-tonerne fra humlen. Meget nemt drikkelig, og meget forfriskende. Håber den får comeback næste forår.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af sarek
8. maj 2009 23:30 af sarek
Om man ud fra navnet skal udleder at der måske kommer en "Cream Ale Harvest" eller lignende senere. Eller navnet er et synonym for hvad G.B. ønsker sig (C.A.S.(H.)). Lag det ligge, og tilbage til øllet.

Cream Ale er en lækker og blød ale som leverer et godt førsthånds indtryk. Den er harmoni mellem humle og malt, sammen med en friskhed som gør at jeg ikke ville skamme mig over at sætte den på et påskebord, hvor der ellers kun kommer flaskeøl.

For mig den næstbedste øl i serien efter Porter.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af André
8. maj 2009 15:55 af kask
Mørkegylden farve. Skummet er beskedent.
Duften er sødlig med vage noter af karamel og blomstret humle.
Smagen byder på noter af karamel, lettere støvet og blomstret humle samt en anelse metal.
Jeg fornemmer ikke havren. Mundfølelsen er ret vandet, det virker nærmest som om at man har taget en ok øl og så spædet den op med vand. Det er i hvert fald en helt anderledes Cream Ale end den jeg smagte fra før GourmetBryggeriets overtog Ølfabrikken, nu er Ølfabrikken så overtaget af Harboe, Det er fuldkommen absurd at det bryggeri som engang frembragte noget af det bedste øl i Danmark, nu er overtaget af et af de kedligste dicountbryggerier. Selv til en femmer, bør øllet have mere smag og fylde.
Den får 3 ud af ti point.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Mary
17. april 2009 11:09 af Mary
Nød denne øl en af de første solbeskinnede dage efter veludført havearbejde. Den var frisk og slukkede tørsten fortrinligt! Smagen var sødere end ved en almindelig pilsner, men det fine pift af citrus og humle gjorde, at den ikke blev kvalmende. En rigtig god have-øl
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Ment0
4. april 2009 20:15 af Ment0
KilkennY havde købt ind, og jeg smagte. Og jo tak, kan helt sikkert anbefales når den fås til under én 5er. Øllet smager glimrende - sødme i form af karamel, men Cream Ale... Jeg er ikke sikker. Og så må jeg nok indrømme at da jeg næsten nåde bunden af dåsen, begyndte en meget meget fæl metal smag at tage over..
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Gamlegrå
17. marts 2009 17:57 af Gamlegrå
Superbrugsen 6,95
Flot mørkgylden farve og et nogenlunde skumlag - synes det svinder noget hastigt - duften r præget af humle - appelsin - malt - en let citrus finale , det hele r faktisk godt balanceret
Smagen er mild og dog m en ok fylde som har citrus præget humle - karamel som tonegivende & har en god finale - måske ikke verdens bedste øl , men til prisen er den sgu ok
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
13. marts 2009 10:45 af Maria
Ølfabrikken, Cream Ale Spring, 4-5, 5%
Farven er mørk rav og skummet er cremet. Duften er præget af blomst, frugt, citrus og let gummi. Smagen har en let sødme og milde noter af frugt og blomst, karamel, citrus og den slutter tørt og forholdsvis bittert med let sødme. Finalen er efter min mening lidt i ubalance med resten af smagen, men for en discount øl at være, er den OK.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
11. marts 2009 19:49 af KilkennY
Købte i dag 24 stk. for kr. 99.95 hvilket jeg finder pænt billigt, så nu håber jeg at øllen også smager godt.
Udseendet lover godt. Den flotte mørke ravfarve står godt til det tætte tykke hvide skum. Duften har noget god humle over sig, og leder straks tankerne hen mod Sydengelske Ales. Smagen er også velhumlet, sødmefyldt og ganske frugtig, hvilket sammen med blødheden gør sig yderst behageligt i min mund.
Om dette netop er en forårs-øl, sommer- eller vinter-øl skal jeg ikke gøre mig klog på, men jeg vil sagtens kunne drikke den hele året rundt, hvilket jo er alle tiders med 23 igen.

Til ca. 4 kr. stykket kan jeg ikke andet end at sige godt gået... Den er efter min mening også det dobbelte værd.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,125