Gaolers Ale fra Alcazar Brewery
Gaolers Ale
Navn Gaolers Ale
Bryggeri Alcazar Brewery
Første bryg
Øl type Old Ale
Alkoholprocent 7,5%

Beskrivelse
I det middelalderlige England, var fængsler altid fugtige, mørke og snavsede steder hvor fangerne blev tortureret, forladt og glemt, eller kortvarigt indespærret på vej til henrettelsen. Den kendte middelalderlige fangevogter og Robin Hoods ærkefjende, Sheriffen af Nottingham, blev forpurret i utallige forsøg på at sætte denne kendte lovløse bag tremmer og fandt uden tvivl trøst for hans frustrationer i en flaske stærk øl.

Dette er en mørk, gylden, traditionel old ale brygget på engelsk malt og humle, med en kraftig karakter og en unik maltet smag. Denne øl er en udmærket øl til efter maden, og går fortrinligt til ost, frugt og søde desserter eller for sig selv som en ideel forfriskning om aftenen.

Navnet Gaoler’s Ale relaterer sig til den faktum at pubben Fox & Crown, i starten af det 18nde århundrede blev anvendt både som kro og som fængsel.


Anmeldt af Gerhard
27. marts 2008 20:03 af Gamlegrå
Drilling Vine ( lukket )
Flot mørk farve - ikke meget skum - spændende duft af rosiner - sherry - nødder - lidt kakao . God fyldig smag , som hænger dejligt længe i munden . Den smager bla Rosiner igen - rom - røg - kakao . En anderledes men velsmagende øl synes jeg
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
13. juli 2007 23:22 af Sigmund
500 ml flaske, en vennlighet av Cardinal pub, Stavanger.
Dette er en engelsk "old ale" - et begrep som er noe utvannet idag, det ble opprinnelig brukt om kraftige og gjerne litt syrlige ales som var lagret i minst 10 måneder (gjerne lenger), men blir nå gjerne brukt generelt om en rekke moderne ales i "gammel" engelsk stil.
Gaoler´s Ale er brygget av Alcazar Brewery i Nottingham for Sherwood Forest Brewing Company. Ikke merkelig at det er bilde av den beryktede sheriffen av Nottingham på etiketten! Dette ølet må vel være så "klassisk engelsk" som du overhodet kan vente å få det i dag. Nyt det gjerne på panseret av en "vintage" Jaguar à la Inspector Morse - men ikke kjør etterpå!
Navnet "Gaoler´s Ale" er ikke noe man har funnet på for å lokke de lokale fengselsbetjenter til pubene - det har sin opprinnelse i puben Fox & Hound i Nottingham (det eneste sted i verden der du fra tid til annen kan få dette ølet fra cask): puben var på 1700-tallet nemlig både vertshus og fengsel - samtidig! Kanskje en praktisk ordning - men det er heldigvis sjelden Cardinal har behov for å få satt sine kunder bak lås og slå.
Ølet har en dyp brun farge med bra lysebrunt skum.
Vinøs aroma: sherry, eik, rosiner, mørke frukter.
Meget rik og fyldig, maltpreget, søt, fruktig og vinøs smak. Robust og langt fra "lettdrikkelig" - men likevel veldig, veldig godt!
Et øl du gjerne kan ha på julaften (etter middagen - alene eller til desserten og kakene). Men jeg vil tippe at du like gjerne drikker det en sval sommerkveld - særlig hvis du er like "frelst" på dette ølet som jeg!

  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
28. juli 2006 20:14 af Maria
Det er en mørk brun øl med et moderat skum. Duften er en anelse kemisk, mens den stadig er lidt for kold, men så kommer der dejlige dufte af ristet malt. Det samme gør sig gældende for smagen, der også har noter af nødder, frugt, en anelse røg? og finalen er tør og let bitter.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,078125