Kings Shilling fra Alcazar Brewery
Kings Shilling
Navn Kings Shilling
Bryggeri Alcazar Brewery
Første bryg
Øl type Old Ale
Alkoholprocent 6,5%

Beskrivelse
Royal Navy havde under Napoleonskrigene svært ved at rekruttere mænd nok til alle skibe. Lokale 'bøller' i nærheden af havnene blev hyret til at lave pres kommandoer, som fik til opgave at finde de rette søfolk.

Ny rekrutter fik en sign-on fee på en shilling.

Preskommandoerne anvendte ofte skruppelløse metoder til at finde deres folk, og ofte narrede dem de til at acceptere 'King's Shilling' ved at give dem en pint øl, hvor der var gemt en shilling. Når de accepterede øllen accepterede de samtidig shillingen, og derved blev de presset til at sige ja.

Dette er en kraftig, mørk ale som nemt kunne gemme en shilling og formilde en ellers nervøs ny rekrut.


Anmeldt af Masn
26. april 2006 19:51 af Masn
Hvis du tager sporvognen nordpå, fra Nottingham centrum, ingen grund til panik, der er kun den ene rute, så stig af ved Basford, hold til venstre i det første vejkryds og du vil kunne se pubben The Fox and Crown.
Lige inden dine målrettede skridt har bragt dig frem, har du passeret Alcazar Brewery, og de der kender dette bryggeris produkter vil vide, at der i husets egen pub er godt-øl på hane.
Nåede med skam kun at smage 2 ud af de 6, der var på hanen, men pubben står alligevel, som det bedste, i en hele vejen igennem kedelig by.
Men nu til Kings Shilling, som jeg kun har smagt på flaske.
Det er en flot brun ale, farven er som var den brygget på gamle danske 5-ører, og med en lettere metallisk smag (som om ovennævnte virkelig var sandt).
Det er ikke bryggeriets bedste bryg, men de skal alligevel have et plus, for meget venlig service i bryggeriet og for placeringen af Englands kønneste pige bag disken i pubben.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Mary
20. januar 2006 17:37 af Mary
Mørkebrun øl. Maltet smag. Duft af malt og lakrids. Det er en let sødlig øl med en snert af sød lakrids og en metallisk eftersmag. Jeg synes ikke, dette er Alcazars bedste bryg, og jeg ville ikke have vovet at drikke øllet ud af frygt for at finde en shilling i bunden af kruset, og dermed være tvunget til at drage i krig for kongen. Gudskelov er der ikke de samme farer forbundet med at drikke øl i dag, som der var engang
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,0625