Y-Stout fra Bunny Brewery
Y-Stout
Navn Y-Stout
Bryggeri Bunny Brewery
Første bryg 2005
Øl type Foreign Extra Stout
Alkoholprocent 7,3%

Beskrivelse
Navn Y-Stout
Brygger(e) KilkennY & Mary Håndbryggeri Bunny Brewery
Profil KilkennY Brygdato30. september 2005
Type Foreign Extra Stout Tappedato 10. oktober 2005

Bryggerens egen kommentarer
Y stouten her er et forsøg på at lave en smagseksplosion af en stout. Den er en efterkommer af forsøgsbrygget Rate mY Brew. Y Stouten vil I kommer til at se i mange afskygninger og videreudviklinger af fremover.

--------------------------------------------------------------------------------
Ingredienser
Malt: Røgmalt 1 kg, Vienna 2 kg, Weyermann hvede 1 kg, Chokolade/Carafa type 1 800 ebc 1 kg Humle: Saaz 25 g, Challenger 25 g (blandes) Andet: Lys chokolade 255 g, Mørk chokolade 325 g, Honning 1275 g, Nescafé instant coffee 15 g, Mørk sirup 2,5 dl, Klar urt 5 g

Mæskning 30 min ved 50 grader, 60 min ved 60 grader, 40 min ved 70 grader, 15 min ved 75 grader, sparkling
Gærtype Irish Ale 1084
Alcohol (%) Vægtfylde (OG) Vægtfylde (FG) Bitterhed (IBU) Farve (EBC) Volumen (liter)
7,3 1067 1012 - - 23

Mæskning
Malt / Div. tilsætning EBC Vægt(g)
Røgmalt - Weyermann 1000
Vienna malt 2000
Weyermann Hvede 1000
Chokolade/Carafa type 1 800 1000

Urt kogning
Humle / Div. Tilsætning Alpha(%) Vægt(g) Kogetid(min)
1/3 humleblanding og øvrige ingredienser 0 0 60
1/3 humle 0 0 40
1/3 del humle 0 0 20
Klar urt 0 10 15

Karbonering (gram per liter)
175 g sukker tilsættes til 23 liter øl
Eftergæring

Diverse brygnoter


Genanmeldt af Mary
18. januar 2008 18:04 af Mary
Så vidt jeg husker, er det vel et års tid siden, jeg smagte denne øl sidst. Duften er røget og mørk. Smagen er mest præget af røg. Der er et hint af mørk chokolade, som jeg godt kan lide. Selvom jeg synes, det er en god øl, så kan jeg bedre lide de nyere stouts, vi har lavet. Den er lidt tynd i kroppen, men stadig en dejlig stout.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
21. december 2007 18:06 af KilkennY
Så har min klassiske Y-Stout rundet de to år, og det er den på ingen måde blevet dårlige af. :o)
Skummet har dog, i denne flaske, fået en tendens til at blive stor-boblet og derved også falde hurtigt sammen. Det gør nu ikke det helt store da smagen er fremragende, hvis jeg altså selv skal sige det.
Duften fra denne Y-stout nærmest vælter ud i lokalet, hvor man hurtig fornemmer modne blommer i bedste Guinness Foreign Ekstra Stout stil. Herligt!
Smagen er fyldig, kraftig, chokolade-agtig og ikke mindst vinøs som en god portvin. Den har nu, vil jeg tro, toppet, og skal derfor ikke gemmes hen længere... (Nu skal resten af flaskerne drikkes).
Eftersmagen er vild og voldsom, og har nu nået det punkt hvor en ikke-flaske-fermenteret øl, ikke kan være med længere. Herligt med håndbryg og længe leve for det, vi som håndbryggere lever for . ;o)
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Blom (Mr_Bungle)
16. juli 2006 22:10 af Mr_Bungle
En god stout, der har en dejlig mundfornemmelse at byde på. Den smager af kaffe og engelsk lakrids, men mangler måske lidt fylde og humlekontrast for sådan helt at komme op på højde med de bedste af verdens prægtige stouts. Men det er nu stadig en rigtig fin stout, som jeg nød i fulde drag. Endnu en gang mange tak til Mary og Kenni for smagsprøverne!!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af P
24. maj 2006 21:57 af Pman
Selvom min etiket var orange, må jeg gætte på at den øl jeg smagte er denne! Øllet, der efter et GEVALDIGT pop, hældes af flasken står utroligt flot i glasset, med et rigtigt fint brunt skum. Jeg kan ane en masse i duften, men især kaffe gør indtryk på mig. Ved første mundfuld tænkte jeg: den er lidt tynd. Men det er den ikke ved anden og fremefter. Der kan jeg virkelig fornemme en masse gode sager. Den ristede smag er fantastisk, kaffen igen tydelig og en moderat/svag bitterhed ligger en god afslutning på oplevelsen. Alt i alt en rigtig god stout. Jeg forstår godt at hr. og fru mesterbrygger fra BB giver den gas med at lave et væld af stouts: håber blot flere af dem finder vej til min mund! Og jeg glæder mig mere og mere til at se hvad de medbringer i den "surprise-boks" de vil medbringe til mit bryllup ... og det vil mange af gæsterne nok glæde sig over også.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
29. april 2006 16:29 af Maria
Det er en sort, sort stout med et helt mørkebrunt skum, der er lidt løst. Duften er præget af chokolade og de samme let parfumerede "bolsjer", som jeg fornemmer i den røgede udgave af Y-stout!
Smagen rummer de samme noter, men der er desuden også kaffe og lidt sød lakrids - og en anelse røg.
Det er en dejlig stout, men jeg har ligesom i den røgede udgave lidt problemer med det parfumerede/bolsjeagtige præg, der tager lidt af fornøjelsen fra oplevelsen...
Gad vide om det er den lyse chokolade eller honningen, der går igen i begge bryg, jeg kan desværre ikke pinpointe smagen...
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Jan
9. april 2006 02:16 af Janchik
Så var det tid til "el classico" hvis man skal tro Marys anmeldelse Det giver et ordenligt knald når man åbner flasken og skummet rejser sig en smule i flasken uden at rende over. Duften er elegant med en lille smule alkohol og mørk chokolade. Uover dette kommer der en meget diskret røg-aroma, sirup og mørke frugter. Smagen er virkelig dejlig synes jeg. Ren eksplotion i diskret alkohol, ristede nuancer, kaffe, chokolade, svesker, sirup og bitter kakao. Mundfølensen er behagelig med en en let smørret diacetyl (bi-produkt fra gæren som altid er fremkommelig ved Irish Ale gærstammen) og middelfyldig. Skal jeg sætte point på vil jeg give 4,5 af 5 da jeg gerne ville have haft den mere fyldig - elsker fede, lækre Imperial Stouts man kan skære ud i skiver. Men det er altså en rigtig god øl må jeg erkende
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Mary
31. marts 2006 23:41 af Mary
Dette er en fantastisk flot øl, og en af min mors absolutte favoritter blandt vores hjemmebryg. Det forstår jeg kun alt for vel, men alligevel kommer det bag på mig, hvor god den egentlig er, hver gang vi åbner en flaske.
For det første er det en flot øl med et vidunderligt mokkafarvet, cremet skum. Duften er en smule sprittet, men det forsvinder nærmest i den kolossale aroma af chokolade og mørkristet kaffe. Smagen er fyldig, mørk og rummer uanede nuancer af chokolade, kaffe, noget let frugtigt, røg, lakrids, tobak, tjære og nævnte jeg chokolade? Den mørke af slagsen, vel at mærke.
Bitterheden i øllet smager som mørk bitter chokolade og ikke som humle.
Jo, det er skam en god øl, der her er blevet brygget, og det eneste negative er, at den snart er drukket op. Hver eneste flaske, suk...
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,078125