Galway Hooker fra Galway Hooker Brewery
Galway Hooker
Navn Galway Hooker
Bryggeri Galway Hooker Brewery
Første bryg
Øl type American Pale Ale
Alkoholprocent 4,4%

Beskrivelse
Brygning er beskrevet som halv videnskab halvt håndværk. Selvom dette er sandt, varierer balancen efter bryggeriets størrelse. Ikke overraskende, hælder de store bryggerier mere til videnskaben og teknologien mens mikrobryggerierne har en mere håndværksmæssig indgangsvinkel til brygningen. På Hooker Brewery, håndbrygger vi hver eneste portion for at sikre at den perfekte balance mellem maltsukkeret og humlesmagen er lagt i denne øl. Øllen brygges i 650 liters portioner og da der ikke er tilsat nogen kemikalier for at optimere processen, lagres og gæres den i en usædvanlig lang periode (minimum seks uger, før den er klar til filtrering og tapning. Det er måske ikke økonomisk forsvarligt - lidt ligesom en luder der venter på hendes bryllupsnat - men det er det værd.

Vi gør også vort bedste til a minimere vor indvirkning på miljøet ved at genbruge så meget som muligt. Alle vore kornaffaldsprodukter afleveres til en lokal landmand som anvender det som dyrefoder, vi genanvender energi under brygprocessen, vi genbruger vor gær og minimere mængden af emballage.

Efter at have bestået en Mastergrad i brygning og destillering, har vor brygmester Aidan Murphy brugt flere år på at forfine hans håndværk ved at arbejde i og besøge bryggerier over hele verden, for han returnerede til Irland for at designe og skabe Galway Hooker Irish Pale Ale. Der anvendes kun de bedste råvarer ved produktionen og, modsat mange andre bryggerier, anvender vi ikke billig tilbehør såsom sukker, sirup, ekstrakter og umaltet korn. Vi anvender ikke andet end de fire basisråvarer malt, humle, gær og vand.

Bryggerens smagsnoter:
Øllen modtages i ganen med en balanceret eksplosion af skarp bitterhed og underdrevet sprød smag, som perfekt komplementerer den florale aroma og citrusagtige, tørre finale.


Anmeldt af Sigmund
17. februar 2009 20:56 af Sigmund
Cask under Great British Beer Festival 2008, tappet direkte fra casken.
Gul farge, minimalt skum.
Moderat aroma med hint av honning og blomsteraktig humle.
Rimelig humlepreget smak, hint av sitrus, "støvet" humle i avslutningen.
En OK lrish Pale Ale, men ikke fullt så imponerende som jeg håpet på. Har dog en fin humlet ettersmak som er verd å ta med seg.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY & Mary
23. november 2007 17:53 af Mary
Efter en rundtur på Guinness Storehouse (Dublin) dumper vi ind på en pub på vej ind mod Temple Bar. Pubben hedder Bull & Castle, og den frække, irske, charmerende bartender opfordrer os til en øl med udsagnet: "Well, you´ve never had a hooker, have you?"
Galway Hooker er en pale ale med lækker humlet duft og mild, blomstret og humlet smag.
En dejlig forfriskning.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,046875