Choko Stout fra Bryghuset Svaneke
Navn Choko Stout
Bryggeri Bryghuset Svaneke
Første bryg 2007
Øl type Sweet Stout
Alkoholprocent 5,7%

Beskrivelse
Kraftig chokolade duft spredes når øllet skænkes op og det nøddebrune skum står smukt i glasset. Den sorte farve tillader røde nuancer foran en lyskilde, medens den første tår afslører en moderat fyldig Stout, der mætter knapt så meget. Fire forskellige slags malt, der i blandt chokolade malt og karamel malt, sætter sit præg og humlen er fint afstemt dertil. Drikkes snildt til deserter eller en sød eftermiddagsstund. Undergæret. Alc. 5,7 % vol.


Denne øl hedder også:
   Kjaerstrup Chocolate Stout fra Bryghuset Svaneke
   Kjærstrup Kakao Stout fra Bryghuset SvanekeAnmeldt af KilkennY
28. oktober 2011 21:19 af KilkennY
Svaneke Choko Stout. 5,7 % og fra en gaveæske med Svaneke øl fra Ådalsklubbens ansatte. Jeg takker og vil nu nyde den sidste af de fem i rækken.
Jeg fejrer Esbjerg fB's sejr over Viborg med denne dejlige øl. 29 point efter 12 kampe må siges at være godkendt, og en mulig oprykning til superligaen er stadig realistisk. Forza EfB.
Farven er meget sort, mens skummet er råhvid. Duften er en eksplosion af sød mælkechokolade, som overdøver eller andre dufte i øllet. Det samme gør sig faktisk gældende i smagen. Alt drejer sig om mælket chokolade, og uanset hvor dejlig og indbydende det virker i starten (første halvdel af øllet), så går det altså desværre hen og bliver ret belastende til slut.
Lige som Kask kan jeg godt have min tvivl om der her er tale om samme øl som den med Kjærstrup chokolade, da denne i længde bærer lidt præg af noget syntetisk.

Jeg synes stadig øllen er spændende, god og velsmagende, men for mit vedkommende er her tale om en deleøl. Når det bliver så sødt som denne gider jeg ikke drikke det hele selv ;0)
 • Anmeldelsen

Genanmeldt af kask
24. marts 2008 19:44 af kask
Jeg tvivler på at Choko stout er den samme som Kjærstrup Kakao Stout.
Choko indeholder nemlig ikke chokolade, men blot syntetisk chokoladesmage.
Det smager kunstigt, lidt i stil med Young´s Christmas Pudding, det er især den kunstige vaniliesmag der dominerer.

Kunstige smagsstoffer i øl er noget skidt. Det er virkelig gået tilbage for Svaneke Bryghus.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Ivan
15. februar 2008 21:47 af Ivan
sort stout med et fyldigt cremet skum der hænger smukt, øllen dufter primært af chokolade men har svage noter af kaffe. Smagen er fyldig og rund, præget af af en dejlig sød chokoladesmag der harmonere godt med kaffenoterne og en fin men svag bitterhed der matcher chokoladepræget godt.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Iversen
6. februar 2007 22:14 af Iversen
en meget vellykket chokolade øl, den bedste jeg har smagt. Andre chokoladeøl som jeg har smagt har ikke formået at finde en rigtig chokolade smag. Dertil må jeg sige at svaneke har gjordt det på en fremragende måde hvor chokolade og øl smager super godt. (i små mængder)
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
27. december 2006 00:22 af Sigmund
50 cl flaske, kjøpt i Danmark. Alk. 5,7%. Mørk rubinrød nesten helt svart farge, høyt lysebrunt skum. Aromaen er overveldende sjokolade (som sjokoladesaus), kunstig vanilje, kakao, sukkertøy og karamell. Definitivt for meget av alle de søte aromaelementene. Smaken er ikke fullt så overveldende søt som aromaen får deg til å frykte, men er temmelig nær! Igjen: for mye sjokolade, kakao og kunstig vanilje, noen kaffetoner også. Nei, det morer meg ikke. Jeg klarte ikke å drikke opp flasken.
 • Anmeldelsen

Genanmeldt af Ivan
17. maj 2006 10:12 af Ivan
Allerede ved optrækningen af øllen breder en kraftig sød chokolade duft sig, der snor sig op i næseboret.
Nå øllen er hældt op i klasset er det første jeg lagde mærke til, det semi fyldige skum der sitrer smukt til den mørke små brune øl i bunden.
Smagen er fyldig rund og smagen af den ristede malt er en smuk nuancé i denne øl, der afslutter med en dejlig bitterhed contra det søde første indtryk.

Det er en dejlig spændende og anderledes stout øl som fylder meget, og skal nydes afkølet(men ikke alt for kold) til desert, eller i stedet for en desert.


 • Anmeldelsen

Anmeldt af Gerhard
25. april 2006 08:31 af Gamlegrå
En fantastisk øl - den absolut bedste Kakao øl jeg har smagt - en perfekt smag af kakao - og duften r som at vælte en pose kakao - skøøøn - masser af sødme / bitterhed i luften - og den bliver ikke vammel ell. lign til sidst

Den absolut bedste de har lavet på øen - Smagte den iaftes t pandekager m reven chokolade & nødder..& æblemos......Godkendt
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Kask
1. november 2005 13:05 af kask
Skumfiduser, tænker jeg ved første slurk, da der er en klar smag af vaniliesukker som den der er i skumfiduser. Faktisk minder denne smagsnote mig om Youngs´Christmas Ale, i Svanekes tilfælde er smagen knap så dominerende, men stadig lidt syntetisk.
Ud over det virker øllet som en sød og ret så mild stout, chokoladesmgen kan jeg ikke smage, men det må være det der giver smagsnoten af vanillie.
Jeg har fået fortalt at Svanekes retaurant servere Kakao Stout sammen med flødeboller og at det fungere ganske fortrinligt.
Uden indtagelse af dessert eller slik, virker vanilliesmagen en anelse trættende, men det er måske bare et spørgsmål om tilvænning.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Mai-Britt & Henrik
23. september 2005 22:23 af Mai-Britt
Så blev der drukket øl for første gang i vores nye lejlighed! Så skal det selvfølgelig også gøres ordentligt!

Efter at have læst de andre anmeldelser af denne øl, valgte vi at drikke den som en slags dessert efter en god middag. Og det kan absolut anbefales Den dufter skønt af chokolade, og smager ligesådan. Normalt synes vi begge at stouts smager alt for meget af kaffe og bitterhed, men det er næsten intet af i denne. Den smager bare af god kakao/chokolade med en let bitterhed. Vi delte den, og er enige om at det er nok. Det bliver nok lidt for meget hvis man skal drikke hele flasken selv. Men den kommer helt sikkert på (dessert)bordet igen.
 • Anmeldelsen

Genanmeldt af Mary
26. august 2005 16:36 af Mary
Når man åbner flasken og hælder op, er det som om, at man træder ind i Ole´s Chokolade eller en anden luksuriøs chokolade butik. Sådan en duft, og sådan et udseende! Mørkt og indbydende med et prægtigt skum. Hver mundfuld er som et stykke virkelig godt chokolade. Der er vanille, chokolade, kakao, karamel og en smule bitterhed i eftersmagen.
Dette er ikke en øl, man bare bæller eller lige river ud fra køleskabet i mangel af bedre. Det er en dessert, der fortjener tid og nydelse, gerne som afrunding på en god middag eller aften...
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Mr_Bungle
24. august 2005 03:57 af Mr_Bungle
Dette er virkelig en specialitet. Umiddelbart tager den sig ud som en normalt porter/stout med sin sorte farve og et flot lyst brunt skum. Med duften, kære læsere, duften er som at træde ind i en bornholmsk chokolade-butik med kakao-pulver overalt på hylderne. Det er simpelthen utroligt! Der må virkelig være tilsat en ordentlig omgang kakao i denne øl, og man tænker straks, at 50 cl er i overkanten for en enkelt person. Det er en udpræget dessert-øl i hvert fald i duften. Smagen mangler dog den kraftige sødme, som bliver overdøvet af humlen - dette er nok på mange måder en godt ting. Det er en mild sød øl, som elskere af mere ´nærgående´ stouts nok ikke vil være imponerede over. Men har man en sød tand, så er der virkelig tale om en yderst spændende øl. Jeg fandt den dog alt for sød i længden.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
23. august 2005 21:14 af Maria
Denne spændende stout er sort med et ganske svagt brunligt skær, et stort skum og en god blonde. Den dufter virkelig som en hel konfekturebutik, der er i fuld gang med at producere hjemmelavede, fyldte chokolader. Mundfølelsen er dejlig tyk og smagen er meget lig duften af den røde Caledonian pibetobak (der minder lidt om hvid Orlik, men knap så parfumeret). Der er masser af chokolade og notere af orange, vanillje og lidt likør. Der er en fin bitterhed i finalen. Det er en ekstraordinær øl, som jeg troede ville blive "for meget" ret hurtigt, men det blev den først til allersidst. Det er en ideel øl til chokoladebaseret dessert eller til deling, hvis man lige er til lidt dessert på flaske. Jeg er meget begejstret for den!!!
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Rune
9. marts 2005 13:11 af Rune
Dette er rigtigt spændende! Bryghuset Svaneke har i samarbejde med Kjaerstrup Chokolade fremstillet en chokolade stout; dette vil sige en stout, der er tilsat ægte chokolade. Det er en rigtig god idé at arbejde sammen på tværs af fagene, synes jeg; en brygmester har jo ikke nødvendigvis meget forstand på chokolade. I glasset er det en mørk, rødbrun sag med et ok skum - den er farvet med karamel, hvilket jeg personligt synes trækker lidt ned. Det burde vel ikke være nødvendigt! I næsen er det tydeligt, at denne øl ikke er som de andre. Chokoladen er meget tydelig - men hvor man normalt finder mørk og bitter chokolade i øl, er der her tale om mælkechokolade, hvilket er meget lækkert. Der er desuden karamel samt et let syrlig præg i næsen. I munden er øllen meget blød. Eftersmagen er helt ulig noget, jeg har smagt før! Mælkechokolade (ja nærmest flødechokolade) samt en let bitterhed smyger sig om smagsløgene; smagen og strukturen tilsammen minder mig om kaffe med fløde (hvilket jeg rigtig godt kan lide). I baggrunden - bag chokoladen - findes smagen af en dejlig engelsk ale (med den klassiske karamel-/kiksesmag). Vi prøvede faktisk at tilsætte lidt espresso til bryggen - og det var faktisk også lækkert. Dette er en helt speciel - og desværre så godt som udsolgt - bryg! Svaneke skal have et stort klap på skulderen for at gå nye veje!
 • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY, Sims, Masn & Mary
6. februar 2005 00:25 af Mary
Vi må sige, at det ikke er falsk varebetegnelse, når Bryghuset Svaneke skriver Chocolate Stout på etiketten. Det burde være umuligt, men det er rent faktisk lykkedes ovennævnte at komprimere hele Nicaraguas årlige kakao-bønne-høst til 0,7 liters flaskes flydende indhold.
Smag og duft er stærkt præget af kakao og mild chokolade. Skulle vi ændre på noget, ville vi ønske os mindre kulsyre og en lidt kraftigere substans, da den ikke fylder meget i munden.
 • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,234375