Information om Plzensky Prazdroj - Brewery Museum
Kontaktoplysninger
Veleslavinova 6, 301 14 Plzen
tel./fax: +420 377 235 574
tel., fax: +420 377 224 955
e-mail: muzeum@pilsner.sabmiller.com

http://www.prazdroj.cz/en/come-and-visit/pilsen-brewery/brewery-museum-tour

Anmeldelse
01-09-2009 08:57 | KilkennY
Midt i hjertet af Pilzn ligger det hyggelige bryggeri-museum, der fortæller historien om pilsnerens oprindelse. For en beskeden sum penge (100 czk – eller ca. 25 kr.) kan man få lov til at snuse rundt i det tre etager ”lille” hedengangne bryghus. Den verdensberømte Urquell bliver nu brygget i noget større lokaler ca. 700 meter derfra.
Det første, man møder, er en lille hyggelig gårdhave. Fra den har man indgang til merchandise-butikken, restauranten og museet. Vi så nu aldrig nogen, der havde valgt at sidde ved bordet på billedet. Det er nok fordi, de fleste valgte at sidde i restaurantens gårdhave, hvor der både var sol og en enkelt gratis fadøl til museets besøgende. Øllene er nu ret billige at få serveret (under 10 kr.), så man bliver ikke ruineret, hvis man vil nyde mere end en øl.
Selve museet består af en række oprindelige bryg-apparater, som de har brugt i bryggeriets tidligste år. Der er alt fra tappemaskiner til malt-tørringskoste og kedler.
De har også nogle imponerende samlinger af ølkrus, etiketter og flasker. Derudover er der også gode historier og billeder med kendte mennesker, som gennem tiderne har beæret bryggeriet med et eller flere besøg.
Bliver man træt af at kigge på alle de kendte, kan man i stedet forlyste sig med at tage billeder af sig selv eller hinanden i 6 forskellige plakater med sjove reklamer for øllet. Det er nok mest tiltænkt de yngre besøgende, men vi fik alligevel et par billige grin af de morsomme motiver.

Efter rundturen i de øvre gemakker bevægede vi os ned i de koldere kældre, hvor øllet lagrede i gamle dage. For at holde temperaturen lav nok hentede de store isblokke, som de opbevarede sammen med øllet. Det var et hårdt og slidsomt arbejde at brygge øl…

Til sidst havnede vi i den lille, dog velassorterede, merchandisebutik, hvor man kan forsyne sig med t-shirts, glas, magneter, oplukkere osv. Alt sammen med Pilsner Urquell eller Gambrinus logo.
U Salzmannů ikke langt der fra kan anbefales som overnatning: http://g2b.dk/default.asp?id=125&lid=223
                     
  • Billeder (7)
  • Anmeldelse

© g2b.dk

0,515625