Rundtur på Skinners Brewery


Ankomst BryggerietEn dejlig efterårsformiddag faldt vejen forbi det lille sydengelske bryggeri Skinners under vores ferie i England. Teamet bestod af Sims (Morten), Masn (Finn), KilkennY (Kenni) og Mary (fotograf).

 

Desværre (eller snarere heldigvis, viste det sig) var vi lidt for tidligt på den til den skemalagte rundtur, og da vi skulle nå Lands End inden mørkets frembrud, havde vi ikke tid til at vente et par timer.

 


Heldigvis forbarmede den elskværdige mand i shoppen sig over os, og lukkede straks butikken for at agere bartender/guide.

Vi blev budt ”Penny Come Quick”, en dejlig frisk stout, i baren inden rundvisningen


Maltlageret på førstesalenRundturen startede med, at vi blev præsenteret for ingredienserne, som var malt og humle, ta daaa! Ikke den store variation, men til gengæld havde de en god pris på det.

 

Derfor er det også den samme humletype (Styriens Goldings), der går igen i (næsten alle, hvis ikke alle) bryggene.
Brygmesteren skålerMens vi dufter til humlen og studerer maltsækkene bliver vi afbrudt af råb nedefra truck-området (som viser sig at være der, hvor de brygger). Det viser sig at være selveste brygmesteren, der ikke kan forstå hvad en flok fremmede laver på hans bro midt i bryg-tiden. Han formildes dog, da han hører at det er nogle gæster fra Danmark, som er vilde med hans øl.Brygmesteren fortæller

Og fluks er han i tre spring oppe på broen for at hilse på. Hans nysgerrighed vækkes, da han finder ud af, at vi også selv brygger lidt derhjemme, og hans talestrøm af gode råd er næsten ikke til at stoppe igen. Først da vores guide nærmest er blårød i hovedet af utålmodighed bevæger vi os videre (han skulle jo tilbage til shoppen, inden der kom kunder).


GæringstankeneIgennem en glasrude kan vi se gæringstankene, hvor øllene står og udvikler alkohol og smag. De boblede vældigt, og vores guide genvinder langsomt sin normale hudkulør i ansigtet, mens han beretter om, hvordan de genbruger malten på Skinners. Malten bliver efter endt mæskning kørt ud til en lokal landmand, hvor grisene får lov at mæske sig i resterne.Rengøring

Rengøringen på Skinners foregår i et stort lagerrum, hvor en enkelt mand spuler gamle fustager, hvorefter de bliver desinficeret med en kraftigt lugtende væske. Det må nok være det kedeligste job på bryggeriet, men den flittige mand valgte dog ikke de nysgerrige gæster som en undskyldning til at tage sig en pause. Han ville måske bare være færdig, så han kunne komme ind i baren og få sig en pint med de andre ansatte.


TapperummetSelve tapningen skete i det efterfølgende rum. Så vidt vi forstod, tappede de ikke selv på flasker, men kun på de store fustager. Flasketapningen foregik andetsteds, vi gætter på, at det er samme sted som de fleste andre små, engelske bryggerier.Indkøb i shoppenEfter endt rundvisning forsynede vi os i deres hyggelige shop, som pudsigt nok åbnede igen præcis som vores guidede tur var færdig :-) Det var svært ikke at gå amok i den lille shop, for udvalget af både merchandise og øl fra mere eller mindre kendte bryggerier (ud over deres eget) var imponerende. Gæstfriheden fra bryggeriets side gjorde også, at man fik lyst til at forsyne sig i deres varer.


Pakning af bilBlandt andet købte vi en sennep, der indeholdt deres helt egen Cornish Knocker Ale, og som, ifølge de glade modtagere af feriegaven, er en sand delikatesse. Sims erhvervede sig derudover en smart Rugby-shirt med bryggeriets logo. Tilbage var bare at pakke bilen og derefter køre så langt vestpå, som vi kunne.


Denne artikel er forfattet af Mary og KilkennY

© g2b.dk

3,076172E-02